< Till bloggens startsida

Vem är Jonna Ericsson?

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om mig själv när jag ändå är igång, kan inte sova nu ändå!

Jag är född i Falun men bor nu i Oskarström utanför Halmstad. Flyttade ner hit samma år som jag skulle fylla 11 år.
Varför vi flyttade hit kan nog vem som helst räkna ut. Mina föräldrar är skilda sen många år tillbaka, pappa flyttar in i eget. Mamma börjar chatta på internet! Där börjar hon prata med en man från Halmstad, dvs som är idag hennes sambo. Alltså, vi flyttade hit pga kärleken. Som tur så flyttade pappa efter och fick jobb här.
Jag började 4an här.
Oh wait, kanske ska berätta att jag har gått om en klass pga mycket operationer/sekundrar,minutrar,timmar,dagar,veckor,månader på sjukhus. Då missar man mycket i skolan om vi säger så.
Nåväl. Gick om 3an i alla fall.
När vi flyttade hit så skulle jag börja 4an. Hamnade i en väldigt stökig klass, en klass som ingen lärare kunde kontrollera. Dom nästan " tillät " eleverna vara elaka mot varandra för lärarna vågade inte säga ifrån på riktigt.
I lågstadiet var jag en väldigt, livlig person i klassen men ändå lugn har jag fått höra många gånger, väldigt många gånger. " Jonna, hon är snäll. Hon är lugn " och allt sånt där.
Jag frågade alltid om hjälp inför klassen, räckte alltid upp handen. När man sa något som var fel så hjälptes vi åt att rätta varandra. Vi går i skolan för att faktiskt lära oss!
Men när jag kommer upp till mellanstadiet så tryckes många av oss ner. Minsta lilla fel man sa så blev man utskrattad och utpekad på rasterna " Du ska fel " och skrattar, precis som småbarn gör. Moget va?
Under den tiden på mellanstadiet och högstadiet så blev jag den här personen som vart tyst, ber inte om hjälp och räcker aldrig upp handen. Därför tror många lärare att jag inte förstår. Men det gör jag, jag förstår men vågar inte säga något. Ska det vara så?
NEJ SÅ SKA DET INTE ALLS VARA!
Så istället för att lärarna frågar om man kan så antar dom att man inte kan och därför " Jonna har det lite svårt i skolan har jag en känsla av "
Visst har jag det svårt i skolan, koncentrationssvårigheter men jag är väl inte helt dum i huvudet. Jag förstår faktiskt mer än vad många tror.
Allt det här teoriteska har alltid varit svårt, kommer alltid att vara. Tyvärr är det så!
Jag är mer den praktiska människan, där syns det att jag kan. Det är så förbannat synd att kärnämnerna ska krångla till det för mig.
Vi får se hur bra mina betyg bli nu när jag tar studenten. Även om det känns tungt nu så ska jag försöka få till det så bra som möjligt.

Åter till " Vem är Jonna Ericsson? "
Om jag skulle skriva mig som person av mina egna ord istället för att ta vad alla andra säger, som är typ samma sak hela tiden. Tråkig människa jag måste vara egentligen!
Men i alla fall, jag som person är faktiskt ( tycker jag själv ) verkligen inte egoistisk. Bryr mig mer om andra än mig själv vilket bli till sina konsikvenser.
Jag är mycket glad, trevlig men samtidigt blyg när jag träffar nya människor. Sen måste jag hålla med om vad andra säger att jag är väldigt duktig på att lyssna och hjälpa människor med sina problem men inte med mina egna. Jag har väldigt lätt att lägga andras problem på mina axlar, annars är jag rädd att utse som en dålig kompis.
Vilket jag vet att folk inte skulle tycka men så är det.
Mina svagheter är att ställa folk mot väggen om jag tycker dom har gjort fel. Jag menar, jag gör inte det direkt utan jag går och irriterar mig så länge till det exploderar. Då rasar 3e världskriget. Jag hatar att bråka med folk och folk som bråkar med mig helt utan anledning. Oftast så vet dom vilka knappar dom ska trycka på, för jag ger mig. Det är alltid jag som börjar lipa som en liten bebis och ber om ursäkt även om det inte är jag som har gjort fel. Fel av mig jag vet!

- Kärleken
Har båda sina för-och-nackdelar tyvärr men så är det väl alltid.
I början har jag svårt att lita på personen jag har någonting på gång med. Ju mer perosnen visar att han tycker om mig, desto fortare släpper jag in den personen i mitt liv.
Nu är jag tillsammans med en från Oskarshamn och för er som inte är så duktiga som jag i geografi så ligger det i Kalmars län. Fast det tror jag alla vet.
Den 10 april 2010 vart vi tillsammans och har hållt ihop sen dess. Vi bråkar aldrig men självklart finns där småtjaffs men det går fort över. Vi passar perfekt ihop! 
För er som tror på det här med stjärntecken och sådär. Ni har väl hört att Lejon ( som jag är ) och Skytt ( som Andreas är ) passar perfekt ihop? Det stämmer så otroligt bra.
Min pappa är också skytt, vi har en jättebra relation. Däremot min mamma som inte är Skytt eller Vädur ( Som även passar ihop med Lejon ), hon är VAttuman, herregud! Vi har haft våra duster.

Visst syns det att vi är lyckliga med varandra? :)
I tisdags firade vi 21 månader tillsammans, även om vi har 25 mil emellan oss. Vi klarar det galant!
Livet är som en dans på rosor.
Jag älskar dig Honey 


Detta var verkligen det sista inlägget nu.
Varför jag skrev detta långa var för att jag kom på det precis när jag hade lagt mig. " Oj, jag kanske ska skriva vem jag är " haha!
Dessutom så tycker jag om att skriva. Kommer bli långa inlägg förhoppningsvis, fast om intressanta saker såklart!... Inte som alla andra gör " Hej bloggen, idag har jag varit i skolan och det här är med out-fit " varje dag!
Nä, det är ingenting för mig. Kommer även börja med videoinlägg för att det kanske skulle bli lite roligare.

Hoppas ni sover gott, ni som gör det. För er som är på väg. God natt på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0